7.10.2013

KÖRİLİ TAVUK DÜRÜM (Chicken Tortilla with Curry)

 Merhaba...

Herkese iyi haftalar diliyorum.

Geçen hafta yaşadığımız çılgın soğuklardan sonra bugün güneşin bize kendini göstermiş olması ne güzel. Umarım bu hafta sonundan itibaren de bayram tatili boyunca, bize "Yaz"ı aratmayacak kadar güzel bir hava olur ve herkes çok keyifli, ağız tadıyla bir tatil geçirir.

Bugün sizlere çok pratik ama bir o kadar da lezzetli bir yemek tarifi vereceğim.

Meksika mutfağına ait olan bu tarif aslında bizim damak zevkimizden çok da uzak değil. Malzemeleri çok kolay bir şekilde bulabileceğiniz gibi yapması da oldukça kolay.






KÖRİLİ TAVUK DÜRÜM 
(Chicken Tortilla With Curry)

Malzemeler ( 4 kişilik)
- 4 Adet Tavuk Göğüs (Şerit Şeklinde Doğranmış)
- 2 Adet Kırmızı Dolmalık Biber (İnce Doğranmış)
- 1 Adet Soğan (Piyazlık Doğranmış)
- 2 Adet Havuç (İnce Doğranmış)
- 2 Çay Kaşığı Köri
- 1 Yemek Kaşığı Fıstık Ezmesi
- 1/3 Su Bardağı Soya Sosu
- 1 Su Bardağı  Hindistan Cevizi Sütü (Eğer yoksa onun yerine krema da kullanabilirsiniz.)
- 1/4 Su Bardağı Elma Sirkesi
- 1/2 Su Bardağı Kırılmış Kaju Fıstığı
- 4 Adet Torttilla/Dürüm
- 7-8 Yaprak Göbek Marul
- 2 Adet İnce Doğranmış Salatalık
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- Zeytinyağı

  



Hazırlanışı:

- İnce doğranmış soğan, havuç ve kırmızı biberi 2 kaşık zeytinyağı ile birlikte 7-8 dk. soteleyin.

- Ayrı bir kapta hindistan cevizi sütü, fıstık ezmesi, köri, fıstık, soya sosu, elma sirkesi, acı kırmızı biber, tuz ve karabiberi karıştırın.









- Sebzeler sotelendikten sonra tavukları ilave edin ve 7-8 dk daha karıştırarak soteleyin.








- Tavukların tamamen pişmesine yakın körili sosu ilave edin ve sos bir miktar çekip de hafif bir krema kıvamına gelinceye kadr pişirin.









- Köri soslu tavukları tortillaların üzerine ilave edin. Salatalık ve marul ilave ederek tortillaları dürüm şeklinde sarın.







- Son olarak hazırladığınız dürümleri bir tavada altı ve üstü kızarıncaya kadar 1-2dk. ısıtın.

- Daha sonra tortillaları ortasından çapraz bir şekilde ikiye bölerek ve sosunu ekleyip ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek misafirlerinize ikram edin.

Afiyet Olsun!
Aylin The Cook







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder