22.02.2012

Peynirli,Ispanaklı Tavuk ve Domatesli Arpa Şehriye

Sevgili okurlar sorarım size insanlık parayla mı?
Akşam akşam sinirlendim, size de anlatayım..
Apartmanın kapısından içeri girdim ki asansörün orada benden 10 sn önce girmiş birisi vardı. Güya komşu, benim geldiğimi göre göre asansöre bindi ve düğmesine basıp yukarı çıktı. İnsan bi bekler..

Sadece o değil, minibüse, otobüse binersin, elin kolun dolumu diye bakmazlar ayakta olan bayanmış, yaşlıymış  hatta hamileymiş görmezler, yer vermezler. Genci yaşlısı, kadını erkeği çok büyük bir çoğunluk gerçekten böyle.  İnsan bunu üzülerek izliyor. Bu gençlere hiç mi bir şey öğretilmiyor? Onu bırakın insani, vicdani duygulardan da mı yoksunuz :(
İçinizi karartmak istemem ama etrafımız insanlığını kaybetmişlerle dolu :( Belki bu satırlar biraz kulağımıza küpe olur.
Neyse, biz tarifimize dönelim, canınızı sıktım, şimdi de ağzınızı tatlandırarak telafi edeyim :)

Çok aşırı pratik bir yemek gibi görünmemekle birlikte bütün malzemeleri önceden hazırlarsanız, şipşak pişirebileceğiniz değişik ve lezzetli bir yemek..

malzemeler:
- 4 adet tavuk göğsü
- 1 demet ıspanak
- 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri (tarifin orjinalinde brie peyniri var. ben onu kullandım ama siz onun yerine rendelenmiş kaşar peyniri kullanabilirsiniz.)
- 1/2 bardak küp küp doğranmış domates
- 1/4 bardak ince doğranmış maydanoz
- 1 kaşık limon suyu
- 1 bardak arpa şehriye
- Dilimlenmiş Jambon
- Tuz, Karabiber
- Hardal
- Zeytinyağı

Yapılışı:
- Doğranmış ıspanakları bir tavada iyice soteleyin. Daha sonra bir kenara alın.
- Arpa şehriyeleri haşlayın, bir tavaya alın ve içerisine doğranmış domatesleri ekleyin. Maydanozu ilave edin ve limonu ekleyin. Piştikten sonra tekrar ısıtmak üzere kenara alın.








- Tavukları enine ikiye bölün böylece iki ayrı dilim elde edeceksiniz. Tavukları bir folyo kağıdı ve yağlı kağıttan oluşmuş bir şeridin üzerine oturtun ve Tavuk şeritlerine hardal sürün, üzerine sotelediğiniz ıspanakları, dilimlediğiniz Jambonları ve rendelediğiniz kaşarları üzerine ilave edin.
Rulo halinde sarın, önceden ısıttığınız oluklu bir tavada her bir tarafını pişirin.






Daha sonra ruloları açın ve arpa şehriye ile birlikte ikram edin...
Afiyet olsun :)


3 yorum:

  1. Enfes olmuş. İşten geç geldiğim için yemek yemeyeceğim derken, koca bir tabak yememe sebep olan eşimin ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ben bunu yapıcam bu hafta içi :)(evrowski)

    YanıtlaSil