28.02.2012

Fırında Karnıbahar

Ama hep antin kuntin yemekler pişiremem değil mi? Biraz da mevsimimize, mutfğımıza uygun yemekler pişirmemiz gerekir değil mi? Gerçi eşim sizleri fazla görselliği yüksek yemeklere alıştırdığımı söylüyor ama Karnıbahar'da gayet güzel bir yemek..

Aslında düşündüm de hanımlarımızın her biri çok güzel yemekler yapıyor. Türk Kadının mutfaktaki becerileri, yöresel lezzetlerdeki ustalığı zaten tartışılmaz. Peki ya genç kızlarımız? yeni evlilerimiz? evlenecek olanlarımız? ilk misafirlerini ağırlayacak olan çiçeği burnunda gelinlerimiz :) Onları da düşünmek lazım değil mi?

Eh bu akşamda onların şerefine güzel, sağlıklı ve lezzetli sulu bir yemek tarifi yazayım o zaman :) :)


Fırında Karnıbahar

Malzemeler:
- 1 adet karnıbahar
- 300 gr. kıyma
- 3 adet havuç
- 1 bardak 4'e bölünmüş arpacık soğan
- Tuz, Karabiber
- Zaytinyağı
- 2 kaşık un



 
Yapılışı:
- Fırını 200 dereceye ayarlayın.
- Öncelikle size karnıbaharları doğramak ve yıkama ile ilgili ufak bir ip ucu vermek istiyorum. Biliyorsun, karnıbaharları yıkamadan önce parçalara ayırır sonrada güzelce yıkarız. Tabi bunu yaparken her tarafa küçük küçük karnıbahar parçaları dağılır. Üstelik de sert bir yapısı olduğu için keserken zorlanırız. Bence bütün bu işlemleri yapmadan önce karnıbaharı bir bütün olarak yıkayın. Hatta mümkünse lavabonuzun içini su ile doldurabiliyorsanız, lavabonun içerisinde ılık suda 1-2 dk bekletin. Sonrasında karnıbaharın kolayca kesildiğini göreceksiniz. Sonrasında yine yıkama işlemine devam edebilirsiniz.
- Soğanları soteleyin.
- Ardından kıymayı ekleyin. 2-3 dk. kavurun.
- Dilimlediğiniz havuçları ekleyin.
- Daha sonra unu ekleyin ve un ile birlikte biraz daha pişirin.
-Ardından içerisine bir miktar su ilave edin ve unun kıvamlı bir hale gelmesini sağlayın.
- İçerisine karnıbaharları ilave edin.
- Tuz ve karabiber ekleyin.
- Üzerini bir parmak geçecek şekilde su ilave edin.
- Karıştırın. Kapağını kapatın ve fırında 200 derecede 40 dk. pişirin. Arada bir kontrol etmeyi de unutmayın.

Sizi ben bilmem ama ben böyle yemekleri yoğurt ve güzel yapılmış bir ev turşusu ile birlikte yemekten müthiş bir keyif alıyorum. Ev turşusu için dünya tatlısı Sevgi Ablam'ın annesine teşekkür ederim. :)
Zeytinler sevgili kocacığımın katkısıdır :) Kıramadım :P

Afiyet olsun...


2 yorum:

  1. Sayın mutfakta biri var çok ğüzel yapmışsınz.Ellerinize sağlık. Büyük bir ilgi ile sizi takip ediyorum.Harika şeyler yapıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  2. GÖRÜNÜŞÜ ÇOK GÜZEL, ÇOCUK YAPMADAN ÖNCE,1 2 HAFTA KARNIBAHAR VE BROKOLİ YEMEKLERİ YEMEK ÇOK İYİ OLUR, KALİTE ARTIYORMUŞ :) DENEME YAPMAK LAZIM ! ELLERİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil