29.01.2012

SUPRÊMES DE VOLAILLE À BLANC & RISOTTO & CONCOMBRES AU BEURRE

İstanbul karlı bir Cuma'nın ardından buz gibi bir Cumartesi'ye merhaba dedi, şimdiyse nasıl olacağını bilmediğimiz bir Pazar'a kucak açıyor. İşte haftasonu dediğimiz şey de böyle göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Peki bu soğuk havada hiç kimse burnunu bile dışarı çıkarmazken ne yapılır :) Tabi ki mutfağa girilir eller kollar sıvanır ve güzel bir yemek yapılır..

İşte bu akşam size tavuk göğsünün yumuşacık bir şekilde nasıl pişirileceğini anlatacağım. Bunun dışında saçma sapan bir salatalık tarifi vereceğim. Gerçi eşim çok beğendi ama bana sorarsanız çok gereksiz ama yapmış bulundum :P
Yanında da güzel bir risotto..
Risotto tarifini ayrıca detaylı vereceğim.

Supremes de Volaille a Blanc (Nam-ı diğer Kremalı Tavuk Göğsü)
Malzemeler:
- 4 adet tavuk göğsü
- 1/2 çay kaşığı limon suyu
- tuz, karabiber
- 4 kaşık tereyağı
Sos için:
- 1/4 bardak tavuk suyu (bulyon da olabilir)
- 1/4 bardak dry beyaz şarap
- 1/2 bardak krema
- Limon suyu (gerektiği kadar)
- 2 kaşık ince doğranmış maydanoz
- 2 kaşık tereyağı

Yapılışı:
Öncelikle sosu yapalım derim, çünkü tavuk iki dakikada oluyor.

- Bir sos tenceresinin içerisine, tavuk suyu, şarabı kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin. Daha sonra içerisine iki kaşık tereyağını ekleyin. Sos, kıvama gelince içerisine kremayı ekleyin. Sos kalınlaşıncaya kadar pişirin. İçerisine bir iki damla limon ekleyin. Tadına bakın.  Tuz karabiber ekleyin. Gerekirse limon ekleyin. Son anda da ince kıyılmış maydanozları ilave edin.
- Sosu bir kenara alın. Daha sonra tekrar ısıtmak üzere bekletin.
- Tavuklarınız bir kasenin içerisinde biraz limon suyu, tuz ve karabiber ile marine edin. 3-4 dakika beklettikten sonra,  bir yahni tenceresinde 4 kaşık tereyağını dumanını tütene kadar eritip ısıttıktan sonra tavukları içerisine yerleştiriyoruz.
- Daha sonra üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
- Tencerenin de kapağını kapattıktan sonra önceden 200 derece ısıtılmış fırına verin.
- 10 dk. pişirin.

- Fırından çıkarın ve dilimleyerek tabağa yerleştirin. Üzerine ısıttığınız sosu ekleyin.
Yanına istediğiniz garnitürü ekleyerek servis edin.
Ben risotto ve saçma sapan bir fırında salatalık ile servis ettim. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder