30.10.2011

RULO BİFTEK, KABAKLI ARPA ŞEHRİYE

Açık söyleyeyim dayanamadım. Yine iki arada bir derede kendimi mutfağa attım. Ne de güzel oldu..
Bana sorarsanız, eğer yemek yapmak içinizde bir tutkuysa ne kadar bastırsanız da tamamen yok edemiyorsunuz. Sıcak hava kraterleri gibi arada bir poflayıp duruyor :)

Yıllar sonra yeniden öğrenci olmak; yeniden emeklemeye çalışmak gibi haliyle hem unutulanları hatırlamak hem de yeni şeyler öğrenmek insanda biraz bezginlik yaratıyor. Anlaşılan yine kendimi bu bezginlik zamanlarında mutfağa atıp terapi seansına geçeceğim. Ama her zamanki gibi tek sıkıntım vakitsizlik..

Vakitsizlikten konu açılmışken o zaman hiç vakit kaybetmeden ben bugün yaptığım 3 güzel tarifle sizleri başbala bırakayım.

İlk yemeğimiz, bir et yemeği ve yanına sebzeli bir makarna garnitürü. Bence çok lezzetli ve pratik. Mutlaka denemelisiniz.

RULO BİFTEK VE KABAKLI ARPA ŞEHRİYE
Malzemeler: (Rulo Biftek İçin...)
- 500 gr. biftek
- 1 bardak közlenmiş biber
- 1/2 bardak beyaz peynir
- 1/2 bardak ince doğranmış pırasa ya da taze soğan
- 2 kaşık zeytinyağı
- 2 kaşık balsamik sirkesi
- 2 diş sarmısak
Yapılışı:
- Bifteği ince ve geniş bir hal alıncaya kadar dövün. Üzerine bıçağınızın ucu ile enine ve boyuna olacak şekilde çizikler atın. (Rulo yapacağımız için çizik atmak, rulo yapmayı kolaylaştıracaktır.)

- Ayrı bir kapta balsamik sirke, zeytinyağı ve ezilmiş sarmısakı karıştırın. Karabiber ekleyin.
- Etinizi bu karışımın içerisinde 20 dk. kadar marine edin.
- Bu sırada közlenmiş kırmızı biberlerinizi uzun şeritler halinde dilimleyin.
- Beyaz peyniri çatal yardımı ile ezin.
- Pırasa ya da taze soğanlarınızı ince ince kıyın.
- Marine edilmiş etinizi, kesme tahtasına yerleştirin ve içerisine malzemelerinizi sırasıyla dizin.
- Etinizi sıkı bir şekilde rulo yapın ve mutfak ipi ile sarın.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dk. pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dk. dinlenmeye bırakın etinizi, sonrasında da dilimleyerek servis yapın.

Kabaklı Arpa Şehriye
Malzemeler:
(Öncelikle inanılmaz lezzetli ve hafif bir yan yemek olduğunu söylemeliyim. Herkese şiddetle tavsiye ederim.)

- 1 bardak arpa şehriye
- 1 bardak beyaz peynir
- 1 adet kabak
- 1/2 bardak ince kıyılmış taze nane
- Zeytinyağı
- Tuz , Karabiber

Yapılışı:
- Arpa şehriyeyi kaynamış suyun içerisinde 8 dk. haşlayın.
- Haşlama suyundan 1 bardak ayırın.
- Haşlanmış arpa şehriyeleri süzün ve bir kenara ayırın.
- Bu sırada küp küp doğradığınız kabakları 2 kaşık zeytinyağında soteleyin.
- Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra arpa şehriyeleri ekleyin. Üzerine haşlama suyundan ayırdığınız bir bardak suyu ekleyin.  Tuz ve karabiber ilave edin.
- Suyu çekildikten sonra beyaz peyniri ekleyin. Karıştırın. Üzerine taze naneleri ekleyin. 1-2 dk.daha karıştırarak pişirin ve etin yanında servis edin.

Bon Apetite!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder