30.10.2011

ÇİKOLATALI FONDÜ

Ne yalan söyliyim hızımı alamadım bir de üstüne çikolatalı fondü yaptım. Çok pratik olup 30 dk. içerisinde yapabileceğiniz bir tarif..
Tatlı krizine girenlere hediye olsun...

Malzemeler:
- 3 paket bitter çikolata
- kakao
- 4 kaşık tereyağı
- 1 kaşık un
- 2 yumurta sarısı
- 2 yumurta

Madalina Sosu için:
- Mandalina dilimleri ( 3 mandalinadan çıkarabilirsiniz.)
- 1 bardak mandalina suyu
- 1 kaşık mısır nişastası
- 1 kaşık şeker

Yapılışı:
- Bir tencere suyun üzerine cam bir kase yerleştirin ve bu şekilde orta ateşe alın. Cam kasenin içerisine çikolata parçalarını ve tereyağı ekleyin.
- Bu arada 2 yumurta sarısını ve 2 yumurtayı mikser ile iyice kabarıncaya kadar çırpın.
- Erimiş çikolata ve tereyağını güzelce karıştırın. Parlak parlak görünüyor mu?
- Karışımı, yumurta sarısının içerisinde dökün. Ancak yavaş yavaş dökün çünkü çikolatanın sıcağı nedeni ile yumurtalarınız pişebilir. Aman pişmesin!!
- Karışımın içerisine 1 kaşık unu da ilave edin. Güzelce karıştırın.
- Bu arada,  fırında fondünüzü pişireceğiniz porsiyonluk kapları yağlayın ve içerisinde yapışmaması için kakao serpin.
- Karışımı kaplara eşit miktarda dökün.
- Önceden ısıttığınız fırında 150 derecede 20 dk. pişirin.

Mandalina Sosunun Yapılışı:
- Mandalina dilimlerini ve mandalina suyunu sos kabında pişirin. İçerisine şeker ilave edin. Pişirmeye devam edin.
- ÜZerine sulandırdığınız mısır nişastasını ekleyin.
- Kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.

Fırındaki çikolata fondüleriniz piştikten sonra fırından çıkarın ve mandalina sosu ile servise sunun.

Afiyettt Olsuuunnnn!!!!!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder