12.07.2011

SUPRÊMES DE VOLAILLE À BRUN(PORTO ŞARAPLI SOS İLE) & TOMATES GRILLÉES AU FOUR & POMMES DE TERRE SAUTÉES

Yeniden yemek yapmaya başlamak ne güzel.. Bu azimle, sanırım başladığım işi bitirebileceğim.. :) Neyse bunun hesabını başka zaman yapacağım..
Şimdi sevgili çalışan bayanlar için, her şeye rağmen eve geldikten sonra kolayca hazırlayabilecekleri ve bütün günün yorgunluğuna rağmen yemekten sonra eşlerinin yüzünü yine güldürebilecekleri lezzetli ve pratik bir yemek tarifi vereceğim. Gerçi eşlerinizin yüzünü, yemeğin yanında içilecek bir kadeh kırmızı şarap mı güldürür yoksa yemeğin lezzetti mi ya da  hanımların hoş sohbeti mi güldürür bilemem.. Ama her şekilde bol şans!! 
Yemek hazırlama süreci bir yana sanırım en zoru , işten bitgin bir vaziyette gelen eşi yeniden gülümsetebilmek!! Bunun için de bol bol şans!!!! :))) (içinizden "abartmayalım!!" diyenler var gibi.. valla bilemem artık :P)

Suprêmes de Volaille à Brun (Tereyağında Sotelenmiş Tavuk Göğsü - Şarap Sos ile):
Malzemeler: (2 kişilik)

* 2 adet tavuk göğsü
*1/2 bardak un
* 5-6 kaşık tereyağı
* 1 yemek kaşığı maydanoz
* 1 yemek kaşığı taze soğan
* tuz, karabiber
* 1/4 bardak kırmızı porto şarabı
* 1/3 bardak et suyu


Yapılışı:

* Tavuklarınızı küçk şeritler halinde dilimleyin. İsterseniz tercihe göre küp küp de doğrayabilirsiniz.
* Sonra tavuklarınızı una bulayın. Fazla unu silkeleyin ve bir kenara alın.
* Bu arada tereyağınızı bir kapta eritin. Tereyağı eridikten sonra sütünden ayrışacaktır. Tereyağının aslında çabuk yanmasının sebebi aslında içindeki süttür. Yüksek ısıdan dolayı süt yanar ve bu da yemeğinizin lezzetsiz olmasına ve kararmasına neden olur. Bu nedenle biz tereyağını daha sağlıklı kullanabilmek için süt ile yağı birbirinden ayrıştırıyoruz. Bunun için de bir cezve içerisinden yağınızı eritin ve eridikten sonra da ısıtmaya devam edin. Tereyağının süt kısmının üste doğru çıktığını göreceksiniz.
* Bir kepçe yardımı ile yağı cezve içerisinden alarak önceden ısıttığınız tavaya dökün ve yağınızı yanmayacak şekilde ısındıktan sonra tavuklarınızı tavada pişirmeye başlayın..
* Tavuklarınızın her bir yüzeyi en az 2-3 dakika pişecek şekilde yakmadan 10 dk. boyunca pişirin.
* Sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ve doğranmış taze soğanı ekleyin.
* 1-2 dk. daha pişirin.
* Üzerine et suyunu ve porto şarabını ilave edin.
* Yüksek ateşte şarap uçana ve sosunuz kalınlaşıncaya kadar pişirin.
* Sos iyice kalınlaştıktan sonra tavuklarınız servise hazır demektir. 
Şimdi gelelim diğerlerine..


Tomates Girllées Au Four (Pişmiş Domates)

Adına bakıp aldanmayın inanılmaz kolay ve lezzetli bir tarif.. "Amaaannn bu da ne!!" diyeceksiniz :)))

Malzemeler:
* 3-4 adet domates (cherry domates olursa daha güzel olur ama ben bu akşam için bulamadım)
* Tuz , Karabiber
* Zeytinyağı

Yapılışı:

*Domateslerinizi yıkayın, kurulayın..
* Dometeslerin arka kısımlarına bıçak ile çarpı işareti koyun.
* Domatesleri derin bir kasede tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayın..
* Çarpı işareti koyduğunuz kısımlar  üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
* Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında 10 dk. pişirin..
* Domateslerin kabukları çarpı attığınız yerlerden çok güzel bir şekilde yarılmaya başlayacak :)


Pommes De Terrs Sautées ( Tereyağında Sotelenmiş Patates)

Malzemeler:

* 2 adet patetes
* Tuz, Karabiber
* Ayrıştırılmış tereyağı

Yapılışı:

* Pateteslerini güzelce yıkayın. Hatta mümkünse ince bir fırça ile fırçalayın. Çünkü kabuklarını üzerinde bırakacağız.
* Daha sonra patateslerinizi çok ince olmayacak şekilde dilimleyin.
* Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
* Hala sütünden arınmış tereyağınız kaldı mı? Ben de biraz var :)) Şimdi genişçe bir tavaya tereyağından 1 - kaşık koyun ve tavanızı ısıtın.
* Patateslerinizi tavanın yüzeyini kaplayacak şekilde  yerleştirin. 
* Her bir tarafı bir film şeklinde kızarıncaya kadar 3-4 dk. pişirin. 
* Sonra kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dk. daha pişirin.
 * 10 dk. sonra patatesleriniz yumuşamış olacak..

Domatesleriniz ve patatesleriniz piştiyse tavuğunuz ile birlikte servis edebilirsiniz..

Bon Apetité :)

1 yorum: