20.07.2011

Moules Á La Marinière-II

Hayatımızda bizi güldüren, her şeye rağmen hayat güzel dedirten çok basit ve küçük anlar vardır. Siz onları farketmezsiniz ama onlar yine oradadır. Size kendinizi iyi hissettirir :)
Bir filmin "mutlu son"la bitmesi mesela..
Ya da bir bebeğin tanımadığı halde size gülümsemesi,
Ne bileyim, bir otobüste birisine yer verdiğinizde onun size verdiği mahçup selam örneğin..
Çiçekçiden çiçek alırken size bir demet sümbül için "Bu da benden olsun güzel ablam" demesi...
Aslında görmeyi bildikten sonra hayatın insana verdiği ne kadar güzel şeyler var.. Yeter ki sıkıntılarımızın içinden o küçük anları çıkartmayı ve görmeyi bilelim..

Bu akşam bir arkadaşımla Kadıköy'ün keyifli bir sokağında laflarken, geçmiş gelecek hesabı yaparken günlük dertlerin içimizi nasıl kemirip bizi unufak yaptığını farkettim..
"Ammmaaannn neyse canım!!!" diyip kadehlerinizi birbirine tokuşturacak bir arkadaşınız varsa neden kafanıza takasınız ki şu zavallı dertleri..
Hayat beni kolay yakalayamaz eğer ben istemezsem!!!

O zaman bu akşam, içinizde bir parça ışık bile kalmış olsa onu yakalayın ve tadını çıkarın.. Hayata geldiniz, boşa geçirmeyin... 

Şimdiden afiyet olsun... :)

Moules Á La Marinière-II


Malzemeler:

* 3 bardak ince doğranmış taze soğan
* 8  kaşık tereyağı
* 2 bardak beyaz şarap
* 1,5 bardak küp küp doğranmış beyaz kuru ekmek
* 1/2 bardak ince doğranmış maydanoz
* tuz, karabiber,
* 1-2 adet defne yaprağı
* 1 kilo iyi yıkanmış ve temizlenmiş kum midyesi


Yapılışı:

Bu akşam aslında aklımda kum midyesi yapmak yoktu. Canım, günlerdir şu "deniz tarağı" tarifini yapmak istiyor. Ama ne yazık ki benim balıkçı bu aralar bir türlü deniz tarağı getirmiyor. Ben de mecburen Kadıköy'e kadar inince elim boş dönmiyim diye yine kum midyesi kaptım geldim. İşte size yine bir kum midyesi tarifi.. Ama bu seferki tabi ki bir öncekinden farklı.. "Farklı" dediysem de "dünyalar kadar" farklı değil tabi :P


* Midyeleri her zamanki gibi güzelce yıkayın.
* Taze soğanları ince ince doğrayın ve genişçe bir tencerenin içerisinde tereyağı ile birlikte soteleyin.
* Soğanlarınız yumuşayınca üzerine şarabı ekleyin. İsterseniz üzerine biraz sıcak su da ilave edebilrsiniz.
*  Ateşi biraz yükseltin ve şarabın alkol tadının uçmasını sağlayın.
* Daha sonra maydanoz, defne yaprağı, tuz, karabiber ve doğranmış ekmekleri ilave edin.
* Ara ara karıştırarak 10 dk. orta ateşte pişirin. Dibini  tutmamasına dikkat edin. 
* En son olarak midyelerinizi ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve midyelerin kabukları açlıp da etli kısımları pişince , ateşi kapatın ve 5 dk. dinlenmeye bırakın.
* Derin bir tabakta üzerine kıyılmış maydanoz serperek servise sunun..


Bon Apetite!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder