17.04.2011

Soufflé à l'Orange (Portakallı Sufle)

Sufle diyince aklımıza hep "çikolatalı sufle" geliyor. Ama aslında Sufle bir çok şeyden yapılabilir. Daha önce de peynirli, ıspanaklı, vanilyalı ve çikolatalı yapmıştım. İşte şimdi de size portakallı sufle!!!
Malzemeler:
- 1/2 Yemek Kaşığı Yumuşamış tereyağı
- 3 kaşık un
- 3/4 su bardağı süt
- 1/3 su bardağı toz şeker
- 4 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yumurta beyazı
- 1 kaşık toz şeker (ilave olarak)
- 1 paket vanilya
- Soyulmuş 1 adet portakal
- 3-4 kaşık portakal likörü
- Tuz
Yapılışı:
-  Öncelikle malzemelerimizi ölçüp bir kenarda hazır tutalım.. Çünkü sufleyi hazırlarken herşeyi sırası ile seri bir şekilde yapmamız gerek..
- Bu arada soyulmuş portakal ile ilgili bir dip not vermem gerek. Soyulmuş portakalın dilimlerini kabuklarından arındırılmış bir şekilde ayırmamız gerek. Bunu yapmak için kabukları soyulmuş portakalın dilimlerini bıçak yardımı ile dikine ve birbirini kesicek şekilde dilimlememiz gerek. (Anlatması zor oldu :) Umarım anlaması kolay olur.) Kolay gelsin.. Bu arada portakalın geriye kalan posa kısmını bir kasenin içine elinizle sıkın ve suyunu çıkarın..
- Evet.. kaldığımız yerden devam edelim..
- Sufle kaplarımızın içini tereyağı ile yağladıktan sonra içini şeker ile kaplamamız gerekiyor. Daha sonra kaplarımızı kenara alıyoruz.
-  Unu eleyerek sos tenceresine koyuyoruz. Üzerine sütümüzü ekliyoruz. Üzerine de şekeri ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar  pişiriyoruz. Pof pof yapmaya başladıktan sonra kenara alıp karıştırarak ılıtıyoruz.
-  Üzerine portakal suyu, rendelenmiş portakal kabukları ve portakal likörünü ekliyoruz.  1 paket vanilyayı ilave edin. Biraz daha pişirip tekrar kenara alın..
-  teker teker yumurta sarılarını ekleyin. hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edin.  Kenarda bekletmeye devam edin.
- Bu arada 5 adet yumurta beyazını içine bir tutam tuz, 1 yemek kaşığı şeker ve 1/2 paket vanilya ekleyerek  akmayan bir köpük kıvamına gelene kadar karıştırın..
-  Yumurta beyazları hazır hale gelince içerisine portakallı muhallebiyi ekleyin ve nazikçe karıştırın.
- Daha sonra hepsini Sufle kaplarının içine 3/4'ü dolacak şekilde koyun.
- Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında 30 dk. pişirin.. Pufuduk pufuduk kabardığını göreceksiniz :)))
Sufleyi yapar yapmaz hemen servise sunmanız gerekir. Suflenin pofudukluğu sonsuza kada sürmeyecektir .:))))
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder