3.01.2011

POULET RÔTİ À LA NORMANDE

POULET RÔTİ À LA NORMANDE

İşte bir tane daha.. Normandiya usulü kızarmış tavuk..

Bu akşam oldukça kıymetli 4 misafirimiz vardı..
Aslında olay şöyle gelişti. İşten eve gelirken, kocacığım ne pişireceğimi sordu ve çok yiyip de kilo alacağından dem vurdu..

Ben de ne yapayım dedi o zaman haber et :) bu akşam Kızarmış Tavuk yapıyorum..
Sağolsun arkadaşlarımız da bizi kırmadılar geldiler..
Onlar zaten benim en büyük denetçilerim.. Ben yapıyorum onlar not veriyorlar. Çok şükür henüz şikayetçi olduklarını görmedim..
:))

Normandiya usulü kızarmış tavuğun özelliği bütün olarak aldığınız tavuğu taze baharatlarla çeşnilendirdiğiniz tereyağı ile lezzetlendiriyorsunuz. Daha sonra da krema ile ıslatıyorsunuz. (aslında bunun için "basting" diye özel bir kavram var ama sanırım, ıslatmak daha yakın bir çeviri olur.)
Tarif kısaca şöyle..

Malzemeler:
* 1 bütün tavuk.
* tereyağı
* taze kekik, fesleğen, kişniş, frenk soğanı, biberiye, maydanoz
* sarmısak
* mantar
* pırasa

Yapılışı
* Taze baharatlarınızı güzelce yıkadıktan sonra ince ince kıyıyorsunuz.
* önceden buzdolabından çıkardığınız tereyağınız ile karıştıyorsunuz. içine dövlmüş sarmısağınızı da koyduktan sonra hepsini birden harmanlayın.
* daha sonra tavuğunuzun deri kısmının altına elinizle sürün.
* fazla kalan kısmı da tavuğun derisinin üzerine sürün.
* bu arada bir tava da dörde böldüğünüz mantarlarınızı ve ince kıydığınız pırasalarınızı soteliyorsunuz.
* hafif sotelenmiş pırasa ve mantarınızı borcama yerleştirip üzerine , kasap ipi ile güzelce bağladığınız tavuğunuzu yerleştirin.
* sonra da önceden ısıtılmış  fırınınızın orta katına yerleştirin.
*  her 10 dk. da bir tavuğunuzu alt üst edin. 40 dk. sonra üzeerine 1 paket krema dökün. krema ile tavuğu sıvayın.
her 10 dk. da bir alt üst ederek pişirmeye devam edin..
* 2. paket kremayı dökün.. alt üst etmeye devam edin.
1,5 saat sonunda tavuğunuz fırından çıkmaya hazır hale geliyor.

Fırın tepsisinde kalan sıvıyı rondodan geçirip sos tavasında biraz çektirin ve tavuğunuz ile beraber servis yapın..



İşte size resimleri... Yemeği yiyenler de kendi yorumlarını kendileri yapsınlar.. :))
Bon apetit!!!
:)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder