POTAGE PARMETIER & FILETS DE POISSON BERCY AUX CHAMPIGNONS
Ama ben demedim mi? Hem spora giderim hem de yemek yaparım diye.. Dedim demesine de işte çok iddialaşınca böyle oluyor. Gece 12 oluyor. :))Neyse ben yine de koyduğum hedefi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum.
Sonra da gidip mışıl mışıl uyuyacağım..
ama bundan sonrası için şöyle bir karar aldım.
Bir gün yemek yapacağım bir gün yapmayacağım. Yapmadığım günde de bir gün sonra yapacağım yemeğe çalışacağım. Evet yanlış duymadınız çalışacağım. Çünkü, kitap zaten türkçe değil ve türkçe yemek kitabından yemek yaparken bile insan bazı şeyleri insan karıştırabiliyor.
Önce resimleri koyacağım bu sefer sonra nasıl yapıldığını anlatacağım..
POTAGE PERMENTIER ( Pırasalı Patates Çorbası)
Öncelikle bir dipnot.. Bir haftalık çorba yaptım resmen, o yüzden kimse benden önümüzdeki bir hafta için çorba beklemesin :)
Malzemeler:
2-3 adet orta boy patates
1 boy pırasa (ya da 2-3 adet yeşil soğan da olur)
Krema
Tuz, Karabiber
Yapılışı (çok basit)
Patateslerini küçük küpler halinde doğrayın.
Pırasalarınızı da ince ince doğrayın ve kaynayan suyun içerisine atın. Normal tencerede yaklaşık 45 dk. Düdüklü tencerede 10 dk. haşlayın.
Blenderdan geçirin.. İçine yarım paket krema ilave edip, frenk soğanı veya kıyılmış maydanoz ile servis edin.
Tabi,tuzunu ve karabiberini ayarlamayı unutmayın!!
FILETS DE POISSON BERCY AUX CHAMPIGNONS (Bercy Soslu, Mantarlı Fileto Dil Balığı)
Balık nerede demeyin.. Mantarların altında.. :)
Malzemeler: 2 kişi için :) Malum biz iki kişiyiz.
* 2 adet dil balığı
* 5-6 adet mantar
* tereyağı
* yarım bardak beyaz dry şarap
* yarım paket krema
* isveç peyniri
Yapılışı:
Öncelikle mantarlarınızı doğrayın.
2-3 kaşık tereyağında mantarlarınızı 2-3 dakika soteleyin. Mantarların çok fazla ölmesine izin vermeyin.
Sotelediğiniz mantarlarınızı kenara alın.
Ayıklanmış dil balıklarınızı tercihinize göre isterseniz, ortadan ikiye bölebilirsiniz.
Fırına giren bir tavada tereyağını erittikten sonra, 4-5 kaşık tereyağı olabilir. Balıklarınızı içine koyun, 1 kere alt üst çevirin. Üzerini sotelediğiniz mantarlarınız ile kapatın. Üzerine yarım bardak şarabınızı dökün.
Kaynama noktasına gelinceye kadar pişirin. Yani fokurdayıncaya kadar.
Sonra altını söndürün, fazla suyunu süzerek bir sos tenceresinin içine alın..
Balıklarınızın üzerini yağlı kağıt ile kapatarak. Önceden ısıtılmış fırına koyun. 10-15 dk. daha pişirin.
Bu sırada 3 kaşık tereyağında 2 kaşık un kavurun..
Bunu sos tencerecesine aldığınız balığın suyuna ekleyin..
Karıştırarak kıvama getirin. Üzerine yarım paket kırama koyun ve bir büyük limonun suyunu ekleyin. Bu sırada karıştırmaya devam edin. Tuz ve karabiber eklemeyi unutmayın..
Daha sonra isveç peyniri ile resimdeki gibi sosu da üzerine dökerek servis yapın..
Bon Apetit !
:))
Not: Çok uykum geldiği için sonunu biraz kısa kestim :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder