OUEFS BROUILLÉS - ÇIRPILMIŞ YUMURTA
Pazar sabahında ailece, televizyon karşısında, uzun uzun yapılan kahvaltıdan daha güzel bir şey olabilir mi?
İzmirde yaptığımız kahvaltıları hatırlıyorumda inceden burnumun direği sızlıyor.. Kardeşimle saatlerce kahvaltı masasından kalkmazdık. Televizyondaki pazar sabahı filmine ya da magazin programına takılır bir bardak üstüne bir bardak çay daha içeceğiz diye saatlerce sofradan kalkmazdık. Annem de " hadi kızlar hadi kızlar" diye bize bir telaşla söylenirdi.. Hele de birileri gelecek ya da bir yerlere gidilecekse.. (Ama babamın sabah kahvesini ocakta görmeden pek harekete geçmişliğimiz olmazdı :) O bizim sinyalimizdi :P) hasretle anıyorum şimdi o günleri..
Bu pazar sabahı da yine keyifle kahvaltımızı hazırladık. Bu sefer daha önce bbir çok kere yaptığım Oeufs Brouillés'i (nam-ı diğer çırpılmış yumurta) Julia Child'ın tarifi ile yaptım..
Fransız çırpılmış yumurtasının normal çırpılmış yumurtadan farkı biraz daha kremalı olmasıdır. Tabaa alırken farkedersiniz ki, kaşıktaki şeklini daima korur.. Kıvamının sulu olmaması gerekir..
Bakın bakalım benim yaptığım nasıl olmuş :
(1 kişiliktir. Kolestrolü olanlar içinse 2 kişilik)
Malzemeler:
* 3 adet yumurta
* 2 kaşık tereyağı
* 1 yemek kaşığı krema
* 1/2 bardak gravyer peyniri
* ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
- Yumurtalarınızı çırpma kabında iyice çırpın, tuz ve karabiber ilave edin.
- Derin bir tavada (ben sos tavası kullandım) tereyağınızı eritin. Üzerine çırpılmış yumurtanızı ekleyin. Eğer teflon bir sos tavası kullanıyorsanız silikon bir çırpma teli kullanmanızı tavsiye ederim.
- Yumurtalarınızı yüksek ateşte çırparak pişirmeye devam edin. 1-2 dk. içerisinde formunu bularak topaklaşmaya başlayacaktır.
- Üzerine 1 kaşık kremayı ilave edin. Ocağın üzerinden zaman zaman alarak çırpmaya devam edin.
- Son olarak gravyer peynirinizi ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin.
- Biraz daha ateş üzerinde çırpın ve daha sonra tabağa alarak servis edin. :D
İşte size çırpılmış yumurta.. 5 dk. nızı bile almayacak bir tarif :D
Bon apetit!!
Bu gerçekten çok basit ama farklı bir omlet. yarın sabah ilk iş yapacağım :))
YanıtlaSilbu arada bugün hünkar beğendi yaptım :)) türk yemeklerini de birinin kollaması lazım di mi :D