3.01.2011

KÖFTE SADECE KIYMADAN MI OLUR??

KÖFTE SADECE KIYMADAN MI OLUR??

Dün kardeşime uuyup da aldığım tavuklar bitmedi tabi.. O yüzden bugün biraz daha tavuk dinleyeceksiniz benden..

:))

Bugüne kadar ben köfteyi hep dana eti kıymasından yedim..
Ama insanın elinden o kadar çok tavuk birikince ister istemez, olmazı da oldurmak istiyor..
Aslında neden olmasın..

Elinizdeki tavukları küçük kuşbaşılık doğrayıp, mutfak robotuna atın, üzerine biraz tobasco, krema, istediğiniz taze ve kuru baharatları ilave edin. Hepsini rondodan geçirip güzelce yoğurun.. İstediğiniz büyüklükte yassı toplar yapıp, fırın tepsisine dizip,önceden 250 derecede ısıtılmış fırında 10 dk. da pişirin. Eğer yumuşak olmasını istiyorsanız, 10 dk.dan fazla fırında bırakmayın.. 7-8 dk. bile olabilir..
Kocamın muhteşem tavsiyesi üzerine yanına sebze olarak, boylamasına 4 e böldüğümüz havuçları da  zeytinyağı, tuz , karabiber ile birlikte fırına verdik.. 10 dk. sonra onlar da çok güzel olmuşlardı..





Off !! Aslında daha enteresan tarifler yazmak istiyorum.. Ama şu sipariş ettiğim kitapları beklemem gerekiyor.
Aslında elimde başka muhteşem bir kitap var.. Kitaplar gelene kadar ondaki tarifleri yapayım bari :)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder