3.01.2011

CHICKEN CURRY IN A HURRY!!

CHICKEN CURRY IN A HURRY!!


Bunun aslında bir iç döküş olması gerek..
Yani insanın aklına geleni yazdığı, canının istediği zaman sığındığı bişi..
Basma kalıplardan uzak... Ama bak ne oluyor.. Kendini birden giriş cümleleri düşünürken buluyor insan.. :)

İşte bu yüzden boşveriyorum ve bu akşamki yemek maceramı anlatmaya hemen başlıyorum.... :))

Ben malum çalışan bir bayan olduğum için eve en erken saat akşam 8 de gelebiliyorum.. Yemek için de en acelesinden, üstelik de yarına da kalmayacak porsiyonluk bir şeyler hazırlamam gerekiyor.
Hele bir de başınızda " ben aç değilim, bütün hafta yiye yiye şiştim. çok ciddi rejime giriyorum" diyen bir kocanız varsa (!) ne yapacağınızı gerçekten kara kara düşünmeniz gerekiyor.

Neyse güzel bir çözüm buldum..
Chicken Curry in a Hurry!!
Acelesi olanlara körili tavuk..

Hem yumuşacık hem de kıtır kıtır ve oldukça sağlıklı bir tarif..
Yorgun bir  günün sonunda televizyonun karşısında bir kadeh şarapla pineklemek isteyenlere...

Malzemeler:
Tavuk göğsü
Krema
Dereotu
Sarmısak
Ekmek kırıntısı ya da mısır gevreği
Fesleğen
Hardal
Zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Köri

Yukarıda saydığım malzemeler için ölçü vermiyorum. Böylece istediğiniz kişi sayısına ve kendi damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Öncelikle tavuk göğüslerinizi 2 cm lik ince dilimler halinde dilimleyin. Bir kenara alın.
Derin bir kasenin içerisine krema, ince kıyılmış dereotu, fesleğen , hardal, köri, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın..
Sonra da tavuklarınızı bu karşımın içine atarak iyice bulanmalarını sağlayın..

Geniş bir tavayı ısıttıktan sonra zeytinyağı koyun. Soyduğunuz sarımsağı hafifce ezerek, tavaya atın ve lezettini bırakana kadar pişirin. Sonra sarımsağı tavadan alın ve ekmek kırıntılarını ilave edin. Ekmek kırıntılarının güzelce kızarmasını sağlayın..( Ben bu ekmek kırıntılarına bayılıyorum. Kurumuş ekmekleri çöpe atmak yerine rondodan geçirdipi dipfrize attığınızda istediğiniz zaman kullanılmaya hazır ekmek kırıntılarınız oluyor. Köftelerin içine ya da tavuk panelerine birebir. Normalde bu tarifte hazır aldığınız paket halindeki mısır gevreklerini de kullanabilirsiniz. Ama yine de inssanın kendi bilip yaptığı bir malzemeyi kullanması gibi olmaz. Hazır satılan pane harçlarını saymıyorum bile)

Tavada hafif kızaran ekmek kırıntılarını geniş bir kaba alın ve daha sonra tavuklarınızı tek tek ekmek kırıntılarına bulayın..
Sonra da 250 derecede önceden ısıttığınız fırınınızda 8-10 dk da pişirin.. Yağsız ve son derece sağlıklı bir kızartma tadı...

Hem yumuşacık hem de kıtır kıtır..

Biz bu akşam için yanında eski kaşar ve kırmızı şarap tercih ettik.

Yapmak isteyenlere şimdiden Bon Apétit!!!!

:))



 


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder