13.07.2012

Poulet Sauté à La Crème ( Kremalı Tavuk Sote)

Şu anda bir taraftan müzik dinleyip, bir taraftan Cuma gününü yaşıyor olmanın keyfini çıkarıyorum.
Ayrıca dalış sezonunu yarın itibariyle açacak olmanın da ayrı bir mutluluğu var üzerimde.. Haliyle hafta sonu Marmaris'teyim ve ne yazık ki yemek yapamayacağım.. Ama akşama derin mavilerden kopup gelmiş lezzetli balıklarla güzel bir akşam yemeği keyfi yaşayacağım.
Bakalım Marmaris'te hangi balıklar yeniyor bu aralar? (:
Karadenizin aksine Ege ve Akdeniz'de genelde iri balıklar bulunur. Lezzeti ve pasta gibi eti damağınızda hiç bitmesini istemediğiniz bir lezzet bırakır..

Off yine Ege damarım tuttu!! (:

Yandaki resim bir dalış gününden eşimle bana ait :)

Bu günkü yemeğe gelince, Krema Soslu Sotelenmiş Tavuk!

Malzemeler: (4 Kişilik)
  • 1 kg tavuk (but ya da kanat)
  • 1 kaşık ince doğranmış soğan
  • 1/2 bardak beyaz şarap
  • 1/2 bardak krema
  • 1 kaşık tereyağı
  • ince kıyılmış maydanoz
Sebzeli Makarna
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 bardak konserve mısır

Yapılışı:
  • Sebzeleri zar şeklinde doğrayın.
  • Tavada 2 kaşık zeytinyağı ile birlikte soteleyin. Pişince kenara alın.
  • Bu arada arpa şehriyeleri makarna gibi suda haşlayın.
  • Makarna haşlanınca süzün ve sebzeler ile birlikte tencerede karıştırarak 1-2 dk. daha pişirin.
  • Soteleme işlemi yapacağınız tavukları kağıt havlu ile kurulayın. Servis tabağına alın ve üzerine tuz&karabiber serpin.
  • Döküm tencerede tereyağını eritin. Tereyağını yakmadan ateşin derecesini yükseltin.

  • Tavukların deri kısımları aşağıda kalacak şekilde her bir yüzeyini 4-5 dk. boyunca kızarıncaya kadar pişirin.
  • Daha sonra ateşi bir miktar düşürün ve tencerenin kapağını kapatarak 4-5 dk. daha pişirin.
  • Piştikten sonra  tavukları kenara alın. ( sosu yapıncaya kadar sıcak bir tencerenin içerisinde de bekletebilirsiniz.)
  • Sos için, tavukları pişirdiğiniz tencerenin dibinde 2 kaşık yağ bırakın ve gerisini dökün. İnce doğranmış soğanları tencereye alın ve soteleyin. Daha sonra  ateşi yükseltin ve içerisine şarabı ekleyin.
  • Tencerenin içerisinde sıvı yarı yarıya azaldığında içerisine kremayı ekleyin. Ateşten alın ve karıştırarak yoğun bir kıvama getirin.
  • Maydanozları ilave edin. 1 dk. kadar daha pişirin.
  • İkram ederken tavukların üzerine dökün. Yanına sebzeli makarnayı ilave etmeyi de unutmayın...
Bon Apetite!!!

Not1: Resimlerin ışıkları ile ilgili ciddi bir sorunum var. Her ne kadar gerekli ekipmanı ve amatör fotoğraf atölyemi kurmuş olsam da istediğim canlılıkta resimler çekemiyorum. Gün Işığı kullan diyenleri duyar gibiyim.. Ama I am sorry! gün ışığına yetiştiremiyorum yemekleri ):

Not2: Lütfen söyler misiniz, kimin canı imrendi ben Marmaris diyince? Şimdi eşim telefon etti. Şirkette sorun çıkmış. Gidemiyoruz galiba :( Pofff.... Bu sıcakta İstanbul çekilir mi yaaawwwww???????



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder