27.06.2012

Ahududu'lu Turta

Öncelikle kusura bakmayınız, çok uzun yazamayacağım bugün...
Neden derseniz?
İzmir'den kardeşim geldi. Dünya cadısı, şeker tatlısı birisidir.. Yeri ayrıdır, kardeştir, abla kuzusudur..
E haliyle kıymetli geçmesi gereken 2-3 saatimin çok az bir kısmını iki satır yazmaya ayıracağım..

Kardeşi olan bütün abla ve abilere, abisi ve ablası olan bütün kardeşlere, abi, abla, kardeş hasreti çeken herkese selam olunur...  Kalbiniz tek, omzunuz boş, sırtınız desteksiz kalmasın :)

Bu akşam ahududulu  bir turta yaptım.. Afiyetler olsun!!!

:)

Malzemeler:
Malzemeler, normal tart kabında yapılacak bir turta için verilmiştir. Haliyle siz bu malzeme ölçülerini onun için kullanınız. Ben küçük tartöletler halinde yaptım. Bana öylesi daha kolay geldi :)
Hamuru için:
- 400 gr. un
- 200 gr. tereyağı
- 2 adet yumurta
- 10 ml (3 çorba kaşığı ) su
- 1 paket vanilya
- 40 gr. toz şeker
- 10 gr. tuz
Krema İçin
- 250 ml. süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 60 gr. toz şeker
- 20 gr. un
- 20 gr. mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı toz vanilya
Üstünü süslemek için
- Ahududu
- Böğürtlen

Yapılışı:
- Buzdolabından çıkartıp küçük parçalar halinde doğradığınız tereyağını, elekten geçirdiğiniz unla birlikte ekmek kırıntısı ekmek kırıntısı şekline dönüşene kadar yoğurun
- İçine su, yumurta, tuz, toz şeker, ve toz vanilyayı ekleyip iyice yoğurun. Hamuru top haline getirip üzerini kapattıktan sonra en az yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Tart kalıbına tereyağı sürüp hafifçe unladıktan sonra fazla unu silkeleyin. Hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açıp kalıbın üzerine yayın . Hamurun üzerine merdaneyi bastırarak hamuru kesin. Tart hamurunun üzerine kabarmaması için çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk. pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın.
- Sos tenceresinde sütü toz şeker, vanilya, un ve mısır nişastası ile karıştırın. Orta ateşte, koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ateşten alıp yumurta sarılarını yavaşça karıştırarak karışıma ilave edin. 1-2 dk. daha pişirip sos tenceresini ocaktan alın.
- Hamur soğuduktan sonra servis tabağına alın. Tarın içine hazırladığınız kremayı dökün.
- Üzerini böğürtlen, ahududu ya da isterseniz çilek ile süsleyerek servis yapın.

Not: Benim tartımın kreması neden pembe diye sorarsanız, Ben benimkisinin içine biraz ahududu ekledim :) Pembiş pembiş oldu :)

Afiyetler Olsuunn!!!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder