9.02.2012

KİMLER REJİMDEYDİ!!!

Rejim yapmaya çalışan bütün sevgili bayanlar ve baylar...
Öncelikle hepinizi takdirle selamlıyorum.
Bizim evde de aynı çaba içerisinde olan birisi var ama ben bu kadar yemek yapınca pek istediği gibi rejim yapmıyor.
Hatta yemek yapmamı yasaklamak üzere ama nedense pek işe yaramıyor :)
Neyse biz konumuza dönelim, aile içi tatlı çekişmelerimizi sonra anlatmaya devam ederim :)

Biliyorum hepiniz benden bir rejim yemeği bekliyorsunuz. Ama rejim yemeği dediğiniz lahana çorbası ya da tatsız tuzsuz bir salata falan olmalı, oysaki ben size midenizin artık boşlukla açlık arasındaki farkı anlamamaya başladığı, ızdırap dolu günlerin ardından kendinizi ödüllendirmek adına yiyebileceğiniz bir yemek tarifi vereceğim.
Sakın merak etmeyin sonrasında vicdan azabı falan duyacak değilsiniz.
Çünkü hem sağlıklı hem de öyle sandığınız gibi çok yüksek kalorili değil (yalanımı yesinler :))

Bu akşam tavada somonu yanında bezelyeli patates püresi ve ıspanak sote ile yaptım. Ispanakları yıkayıp ayıklamayı saymazsak oldukça pratik olduğunu da söyleyebilirim.
Biz yerken çok keyif aldık. Umarım siz de beğenirsiniz.

Malzemeler:
- 2 adet patates
- 2 demet ıspanak
- 1 bardak bezelye
- 4 dilim somon
- 1 adet sarmısak
- 2 kaşık krema
- tuz, karabiber
- tereyağı, zeytinyağı

Yapılışı:
- Bana sorarsanız, ıspanaklarınızı temizlemeye başlamadan önce patatesleri küp küp doğrayıp kaynamakta olan suyun içerisine atın.
- Patatesler haşlanana kadar siz ıspanakları yıkamış olursunuz. Ispanakların saplarını koparın. Böylece sadece yaprakları kalmış olacak.
- Somonu da fileto olarak alın, kalan pullarını ve kılçıklarını ayıklayıp 4 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.
- Patateslerin yumuşamaya başladığını anladığınızda içerisine bezelyeleri atın. 5 dk. daha pişirin. Daha sonra süzün ve tekrar tencereye ekleyin. İçerisine 1 kaşık tereyağı ve 2 kaşık rendelenmiş kaşar ilave edin. Kaşık ya da çatal yardımı ile biraz ezin.
Açıkçası ben pürüzsüz bir püre olmasını istemedim. Kendini de belli eden ezik bir püre olmasını istedim. Gerçekten de çok güzel oldu. Üstelik pratik. Pürüzsüz bir püre ile uğraşıncaya kada kendinize baştan savma ama modern bir püre yapmış olun. :)
- Ispanakları tavaya atmadan önce 1 kaşık tereyağı ve 1 kaşık zeytinyağını tavada ısıtın. İçerisine ezilmiş bir sarmısak koyun. Sarmısak bütün lezzetini yağa verene kadar bekleyin. Sonrasında sarmısakı tavadan alın. Tavanın içerisine ıspanakları koyun. Kapağını kapatın ve 10 dk. kadar pişirin. Piştikten sonra içerisinde 2 kaşık krema ekleyin, kısık ateşte 5 dk. daha pişirin.
- Ispanaklar olurken, somonu pişirmeye başlayabilirsiniz.
- Bu yemekte her şeyi neredeyse aynı anda yapmanız gerekiyor. Yemeğin bir bölümünü pişirip, kenarda bekletirken diğerini pişiremezsiniz. Neredeyse her şeyin aynı anda pişmesi ve servise sunulması gerekiyor. Buna özellikle dikkat etmenizi tavsiye ederim.
- Somonu tavaya koymadan önce üzerine bir iki damla limon suyu eklemenizi eklerim. Somon gibi bol yağlı ağır bir yemeğe hafif bir mayhoşluk veriyor.
- Tavanızı yüksek ateşte ısıtın. İçerisine 1 kaşık tereyağı, 1 kaşık zeytinyağı ekleyin.
- Yağdan hafif dumanlar çıkmaya başladığında somonların derisi aşağıda kalacak şekilde tavaya yerleştirin.
- Her bir yüzeyi iyice kızarıncaya kadar tavada pişirin. Fazla pişirmemeye dikkat edin. Çünkü istediğimiz balığın kuruması değil. Aksine yumuşacık ve sulu olmasını istiyoruz  :)
Somonlar piştikten sonra hazırladığınız ıspanak sote ve patates püre ile servis edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun :)))

Biz yedik bitirdik.. Bulaşıkları bile yıkadık..
Siz de yarın akşam mutlaka yapın!!

Bon Apetite!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder