16.02.2012

Karamelize Soğanlı Yumurtalı Tost

Bayanlar, Baylar...

Biliyorum hepimiz bir koşturmacanın içerisindeyiz. Sabahın kör vaktinde kalkıp işe gidiyoruz, akşamın karanlığında evimize dönüyoruz. Eşimizin, sevgilimizin, çocuğumuzun ya da anne babamızın suratını göremeden televizyona kitlenip yine yatağın yolunu tutuyoruz. Peki geriye ne kalıyor? Bu kadar çalışma, çabalama ne için? Hiç mi ailemizle sevdiklerimizle kaliteli zaman geçiremeyeceğiz, güzel sohbetler edemeyeceğiz?

Benim küçüklüğümden hatırladığım en güzel anılar, en güzel sohbetler hep pazar sabahlarına ait.
Bitmek bilmeyen bir kahvaltı, kikirdeyip birbirleriyle oynaşan çocuklar , gazete okumaya çalışıp sonunda vazgeçen bir baba ve o muhteşem kahvaltının baş mimarı bir anne :) Tabi kardeşimle yaşımız ilerledikçe kahvaltılarımız " Hadi bir bardak çay daha" eşliğinde uzayıp giden sohbetlerimizle daha da bir güzelleşti. Kahvaltının mimarları birken üç oldu, babanın keyfine diyecek olmadı ve yıllar geçti...
Şimdi geriye anılar kaldı ama hala o anıları lezzetlendirmek sizin elinizde..
Tek başınıza bile olsanız kendinizle yapacağınız kahvaltıya lezzet katın..
Şimdi size vereceğim tarif, beni az önce kendimden aldı çünkü lezzeti muhteşem. Bu kadar farklı tatların, bir araya gelerek muhteşem bir lezzet şöleni yaratacağına inananamazsınız ama denemeden bilemezsiniz :)

Mutlaka deneyin :)


Malzemeler: (1 kişilik)
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yumurta
- 2 dilim Dana Jambon
- 2 kaşık hardal
- 1 kaşık mayonez
- 5 kaşık bal
- 2 adet tost ekmeği
- Tereyağı
- Tuz, Karabiber
- İnce dilimlenmiş kaşar peynir (3 dilim)

Yapılışı:
- Soğanı çok ince olmayan jülyen şeklinde doğrayın
- Bir tavada 1 kaşık tereyağında orta ateşte soteleyin, kesinlikle yanmamasına dikkat edin. Daha çabuk yumuşaması için içerisine bir miktar sıcak su dökün. Daha sonra 3 kaşık bal ilave edin. Sotelemeye devam edin. 1 kaşık hardal ilave edin. Karıştırarak sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiber ekleyin.
- Soğanları tavanın bir kenarına doğru itin ve boş kalan kısımlara jambonları yerleştirin ve pişirin. Yalnız jambonların çok kurumamasına ve nemini korumasına dikkat edin.
- Küçük bir tavada, tereyağını eritin ve yakmadan ısıtın. Üzerine kaşar peyniri ekleyin. Kaşar peynir eriyecek hatta bir miktar dibi kızaracaktır. Korkmayın. Tavanın ısısısnı biraz yükseltin ve içerisine sahanda pişirecekmiş gibi yumurtanızı kırın ve pişirin.
- Bu sırada ekmeklerinizi bir ekmek kızartma makinesinde kızartın.
- Ayrı bir kasede 2 kaşık hardal, 2 kaşık bal ve 1 kaşık mayonezsi karıştırın. Karışımı kızaran ekmeklere sürün.
- Ekmeklerden bir tanesine karamelize olmuş soğanı diğerine de jambonları yerleştirin. Jambonların üzerine pişen yumurtanızı koyun ve ekmekleri üstüste kapatın.

- Üzerine bal gezdirerek ikram edin..

İşte size muhteşem lezzetli, besleyici ve sağlıklı bir kahvaltı :)

Afiyet olsun!!!


2 yorum:

  1. Ablacım, bilirsin sarı ile beyazı ayırmam. karışmadı mı durum bana ters :)
    Resim çok iyi, kahvaltılarımızı hatırlaman da :) Kulaklarımda hep şu ses
    "Hadi çayları bu sefer sen koy" :) uzlaşamamızın akabinde ta,ş makas, kağıt ile üstünlük çabaları ve dayanamayıp çayları tazeleyen annem :)

    YanıtlaSil
  2. Valla sarısını beyazını ben de ayırmam, yumurtayı çiğ bile olsa yerim :)) Hele bir de bu marifetli ellerden çıkmışsa kabuğunu bile yiyebilirim.

    YanıtlaSil