19.02.2012

Ispanaklı, Tavuklu Krep

Sevgili okurlar, size üzülerek bildirmek isterim ki, yarından itibaren okulumun 2. yarıyılı başlıyor. Bu da ne yazık ki, sayfamda ve blogumda göreceğiniz yemeklerin eskisi kadar sık olmayacağı anlamına geliyor ama elimden geldiğince sayfayı güncel tutmaya çalışacağım..

Bugün İstanbul'da soğuk olsa da güzel ve güneşli bir hava vardı. Böyle havalarda en çok sevdiğim şeyse eşimle beraber Kadıköy'e doğru yürümek, balık pazarında dolaşmak, turşu suyu içmek, güzelinden bulursak midye dolma yemek ve alışveriş yapmak. İşin ilginç yanı, bugün Ispanaklı ve Tavuklu krep yapacağımı herkes duymuş sanki, çünkü hiç bir manavda ıspanak kalmamıştı. Neyse, zar zor bir yerde bulduk ve kendimizi biraz şımartacak yemek alışverişi yaptıktan sonra eve geldik. Bu arada Kadıköy'deki Cafer Erol'u bilen var mıdır bilmem ama ben her hafta sonu oradayım, ayıp söylemesi bugün de beni Kaymaklı Lokum'la kandırdılar. O nasıl bir Lezzet!!
İş yerindeki arkadaşlarıma "benimle iyi geçinmeleri için rüşvet olsun" diye yarım kilo aldım ama onlara vermekten vazgeçip hepsini ben de yiyebilriim :)) ;) ( Çok Ayıpp!! :P) Yolunuz düşerse mutlaka tavsiye ederim...

Bu akşam size Ispanaklı Krep'i 2 farklı şekilde ikram edebileceğiniz bir tarif vereceğim. Sıcak ve soğuk olarak..

Önce sıcaktan başlayalım :)

Malzemeler:
- 1 bardak un
- 1 demet ıspanak
- 1/2 bardak süt
- 1 yumurta
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet közlenmiş konserve kırmızı biber
- 2 kaşık konserve mısır
-  Tuz, Karabiber
- Zeytinyağı

Yapılışı:
- Öncelikle ıspanakları bir tencerede 1 kaşık yağ ile soteleyin. Ispanaklar iyice sotelenince (yumuşak ve suyunu çekmiş olacaktır. Çok sulu kalmamasına dikkat edin) bir mutfak robotunun içine alın.
- Mutfak robotunun içerisine un, süt, yumurta, tuz ve karabiber ilave edin ve bütün malzemeler karışıncaya kadar güzelce karıştırın. İşte size Ispanaklı Krep hamuru...
- Krep tavasına istediğiniz büyüklükte bir krep yapmak için bir miktar hamurdan dökün. Eğer lezzetli olmasını istiyorsanız tavanızı tereyağı ile yağlayabilirsiniz, ancak sağlığınıza düşkünseniz ve zaten teflon bir tava kullanıyorsanız bence çok az miktar zeytinyağı yeterli olackatır.
-  Yeşil biraz tuhaf görünüyor farkındayım ama lezzeti çok güzel :)
- Krepleri tek tek pişirin.  Tavanızın çok sıcak olmamasına ve krepleri yakmamaya dikkat edin.


- Krepler pişerken, ayrı bir tavada şerit halinde doğradığınız tavukları soteleyin. Daha sonra üzerine yine şeritler halinde doğradığınız közlenmiş biberi ilave edin.
- Hepsi sotelenince mısırları ekleyin.
- Tuz ve Karabiber ilave edin.
- Kreplerin hepsi piştiğinde tavuklu karışımı kreplerin içine koyun ve krepleri rulo halinde sarın.
- Yanına domatesli ya da labne peynirli bir sos ile ikram edebilirsiniz..

:) Afiyet olsun!!!

2. tarif ise daha aşağıda, Kaçırmayın!!!



Gelelim soğuk olarak servis yapacağımız krep'e...

Kreplerinizi yine aynı şekilde pişiriyorsunuz sadece içine koyacağımız malzeme biraz daha farklı. Bu tarifi daha ziyade ev partileri içinhazırlayabilir ve misafilerinize küçük atıştırmalıklar olarak ikram edebilirsiniz. Krepleri 1 gün önceden hazırlama şansınız da cabası :)

Malzemeler:
- 1/2 paket labne peyniri
- 1 kaşık ince doğranmış dereotu
- 1/2 bardak ev yapımı domates salçası
- ceviz
- Baharat (kekik, nane, kırmızı pul biber)
- 1 kaşık zeytinyağı
-Tuz, Karabiber

Yapılışı:
- Labne Peyniri dere otu ile birlikte karıştırın. tuz ve karabiber ilave edin. Hazır olunca bir kenara alın.
- Salçanın içerisine dövülmüş ceviz, kekik, nane, pul biber i ekleyin. Tuz ve Karabiber ilave edip, 1 kaşık zeytinyağı ekleyin güzelce karıştırın.
- Kreplerin içine bir yarısı labne peynirli, diğer yarısı salçalı olan karışımlardan sürün, krepleri rulo halinde sarın ve iki parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.
- Servis tabaklarında istediğiniz gibi süsleyerek ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun!!! :)

2 yorum:

  1. Ben sıcak olanı hardal ile yedim. Tavsiye ederim. Ellerine sağlık hanımım :)

    YanıtlaSil