Offf offf offf!!!!
Yazdıklarım silindi.. Ama yılmak yok.. Oturup bir daha yazacağım..
Hmm.. Nasıl başlamıştım..? Hıh sanırım şöyleydi :) :P
Yemek yapmaya ve yazmaya ara verince farkettim ki en başında başladığım projemin bir hayli gerisinde kalmışım. Projenin bitmesine 240 gün ve 467 tarif var. Bu da demek oluyor ki günde en az iki tarif yapmalı ve yazmalıyım. Kolları sıvadık, hadi bakalım kolay gelsin..
Bu arada kesinleşmemiş bir bilgi paylaşmak istiyorum sizlerle: eğer gerçekleşirse bundan sonra yazılarımı sadece blogumda değil bir internet sayfasında bana ayrılmış -Aylin"The Cook"- başlıklı bir köşeden takip edebileceksiniz. ama dediğim gibi henüz kesinleşmiş bir şey olmadığı için şimdilik bu kadar bilgi vermekle yetineyim.
Bu akşam size dün geceden eksik kalan tarifi yazacağım. Riz Duxelles: Mantarlı Pilav.
Bildiğiniz gibi pilav bir ana yemek değildir. Tavuk, kırmızı et ve sulu et yemeklerinin yanına yardımcı yemek olarak servis edilir. Dün akşam benim tavuğun yanına yaptığım da böyle bir şeydi.
Öncelikle bir itirafta bulunmalıyım yemek tarifine geçmeden önce: Ben daha önce hiç pilav yapmadım. :O Bu kadar yemek yapmış birisi için maalesef şaşırtıcı bir gerçek ama durum böyle. MSA'ya gitmeden önce başarısız bir kaç pilav girişimim olmuştu ama onları hiç olmamış saydığım için kendimi pilav yapmış birisi olarak saymıyorum. Evlendikten sonra da Hamdiye Annem sağolsun hiç pilavsız bırakmadı bizi :)
Şimdi haliyle bu pilavı yaparken ya batacağım ya da çıkacağım. Hep beraber göreceğiz :)
Riz Duxelles: Mantarlı Pilav
Malzemeler:
- 1 bardak pirinç
- 2 bardak su
- 2 bardak ince kıyılmış mantar
- 2 yemek kaşığı yemeklik doğranmış soğan
- 2 yemek kaşığı madeira şarabı
- ince kıyılmış maydanoz
- tereyağı, zeytinyağı
- tuz, karabiber
Yapılışı:
- Pirincimizi pilav tenceresinin içine koyuyoruz. Üzerine suyu ekliyoruz. Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra ağzı kapalı bir şekilde ksıık ateşe alıyoruz.
- Kısık ateşte pişerken köpüklenmeler görebilirsiniz. Bunlar normaldir. Şaşırmayın.
-Pilav suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Pilav iyice suyunu çektikten sonra bir çatal yardımı ile tadına bakın. Eğer size az pişmiş geldiyse azıcık daha su ekleyip biraz daha pişirin. Çok fazla da yumuşatmamaya dikkat edin. Bu esnada kesinlike ama kesinlikle pilavı karıştırmayın. Yoksa pirinçler birbirine yapışır ve lapa gibi olur. ( Pilav pişirmeyi bilmeyen birisi için ne büyük tüyolar değil mi? ((: )
- Pilavınız suyunu iyice çektikten sonra altını kapatıp kenara alın ve dinlenmeye bırakın..
- Bu sırada, mantar ve soğanlarınızı bir tavada soteleyin. Mantarlar suyunu salıp çektikten ve soğanlar pembeleştikten sonra şarabı ekleyin. Şarabın suyu çekene kadar pişirin. tuz ve karabiber ekleyin. Son olarka da ince kıyılmış maydanozları ekleyin. 1-2 dk. daha pişirdikten sonra dinlenmiş olan pilavınız ile karıştırın.
- Pilavınızı artık tavuğunuzun ya da etinizin yanında servis edebilirsiniz.
Ben tavuğun yanında servis yapmıştım :)))
Bon apetit!!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder