Keyifli müzikler dinleyip, lezzetli yemekler yemek, huzurla koca bir günü kucaklamak.. İnsan daha ne ister ki hayattan bir de yanında ömürlük bir yareni varsa :))
İşte bu ruh halinde size güzel bir kahvaltılık omlet tarifi vereceğim. Bu sabah kahvaltımız bizzat bu lezzetli omletti.. :)))
L'omlette Roulleé (Rulo Omlet): (1 kişilik)
Malzemeler:
- 2-3 yumurta
- 1/2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz, Karabiber
- Öncelikle yumurtalarımızı iyice çırpmalıyız ki, yumurtanın beyazı ile sarısı birbirine iyice karışsın. Fakat çok çırpıp da aşırı köpüklü bir hale getirmeyin..
- İçerisine bir tutam tuz ve karabiber ilave edin.
- Bu omleti yaparken önemli bir püf nokta, tavanın harlı ateşte iyice ısınmış olmasıdır. Çünkü yumurtamızı tavaya döktükten sonra sadece 30-35 sn. kadar bir pişirme süremiş olacak.
- Tavamız iyice ısındıktan sonra içerisine 1 kaşık tereyağı ekliyoruz ve tereyağımızın yanmamasına dikkat etmemiz gerek (itiraf edeyim ben biraz yaktım. siz sakın yapmayın.)
- Çırpılmış yumurtanızı tavaya döker dökmez tavanızı ileri geri hızlıca oynatmanız gerekmektedir. Yüksek ısıdan dolayı yumurtanın taban kısmı bir anda pişecek ve forma girecektir. Spatula yardımı ile kenarlarından boşluklar açarak omletin üst kısmında kalan cıvık kızmı buralara kaydırabilirsiniz. ama çok pişirmemeye dikkat edin. Neticede içi biraz sulu olmalıdır.
- Tavanızı sallamaya devam ederken, içerisine önceden rendelediğiniz kaşarlarınızı ekleyin ve yumurtanızı yavaş yavaş rulo yapmaya başlayın..
- Biliyorum, "30 sn içinde bunları hepsi nasıl olacak?" diyorsunuz ama "valla oluyor!!!" Yazması daha uzun sürdü :))
- Tavanızın sap kısmını havaya kaldırın, böylece omletiniz tavnın dışına doğru kaymaya başlayacaktır. Kenar kısmını spatula yardımı ile içeri doğru kıvırın.
- Aynı işlemi tamamı kıvrılana kadar tekrarlayın.
- Daha sonra üzerinde kaşar peynir ve ince kıyılmış maydanoz ile servise sunun..
Bon Apetité!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder