SUSHI
Merak edenler sorabilir:"Fransız mutfağı yetmedi de şimdi de Japon mutfağına mı sardın" diye..
Bugünkü erken menümüz tamamen program dışı olup kardeşimin özel isteği üzerine yapılmıştır.
Ona geldiği ve hafta sonumuza renk kattığı için binlerce öpücük.. :)) Yine Gel!!!
Suşi yapımına özel tarif isterseniz, internette çok çeşitli tarifler var.
Ama önemli püf noktalardan bir kaç tanesini sıralamak istiyorum.
* Pirinciniz mutlaka short-grain denilen nişasta muhtevası az olan kısa pirinçlerden olmalı. Böylece suşi pilavını hazırladıktan sonra yapış yapış bir malzeme elde etmemiş olursunuz.
* Somon olarak nasıl tercih edersiniz bilmem ama, restoranlarda hazırlanan suşiler de bildiğiniz çiğ somon kullanılıyor. O yüzden kılçıksız, somonun göğüs kısmında kesilmiş ince fileto dilimleri kullanabilirsiniz.
* Pilavı, piştikten sonra mümkünse, ahşap bir tepsinin içine koyup, bir spatula yardımı ile yayın. Böylece biraz daha soğumuş olur...
Ben sizi en iyisi resimler ile başbaşa bırakayım..
Sorusu olan varsa bana yazsın :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder