Ama ne yapayım ben pastacı değilim ki, aşçıyım :)
Neyse efendim, ben de hem kayınvalideciğimin doğum günü şerefine hem de siz sevgili okurlarımla paylaşmak üzere bir cheescake yapmaya karar verdim. Yayınlaması bu saate kaldı kusura bakmayın ama doğum günü partisi yeni bitti :))
Bu arada müsadenizle bir arkadaşıma buradan bir selam çakmak istiyorum. "Ufuk efendi!! Huuu... Yaptım, Yedim, Yazıyorum :) Oh canıma değsin" :))
Limonlu Cheescake:
Öncelikle bir kaç noktaya parmak basmak istiyorum. İlk defa cheescake yapmış birisi olarak, bazı noktalarda yaptığım yanlışları sizlere düzelterek vereceğim ki siz de pişirirken benim yaptığım hataları yapmayın ve daha güzel bir cheescake ikram edin sevdiklerinize :)
Malzemeler:
Taban için;
*1 paket burçak bisküvi
*1yarım paket yulaflı bisküvi
*100 gr eritilmiş tereyağı
Peynirli Krema için;
*800 gr labne peynir ( oda sıcaklığında)
*1,5 su bardağı toz şeker
*1 adet limonun suyu
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
*3 adet orta boy yumurta ( oda sıcaklığında)
*1 paket vanilya
*2 çorba kaşığı un
*1 çorba kaşığı nişasta
*200 gr krema
Limon sos için;
*1,5 su bardağı hazır limonata ( yada evde kendi yaptıklarınızdan)
*2 çorba kaşığı nişasta
*1-2 çorba kaşığı şeker





- Cheesecake'in fazla kızarmamasına dikkat edin. Orta kısmı hafif sallanıyor, kenarları sallanmıyor ise pişmiş demektir. Bu hali ile fırını kapatın ve fırın kapağını yarım açarak, bu şekilde iyice soğumasını bekleyin.

- Ilınan cheescake i fırından çıkarın ve sosu üstüne döktükten sonra buzdolabına kaldırın ve en az 7 saat dolapta soğumasını sağlayın. Aslında 1 gece buzdolabında beklese çok daha güzel olur.
- Kalıptan çıkarmak için önce kenarlarını bir bıçak yardımı ile kalıptan ayırın ve daha sonra kelepçeli kalıptan çıkarın.Hindistan cevizi ile süslediğiniz ceheesecake'iniz servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Enfes olmuş karıcığım. Ellerine, yüreğine sağlık.
YanıtlaSilCanımsın.... Senin de ağzına sağlık bitanem.. Aylin
Silharika olmuş,ben de denicem.
YanıtlaSil