Bugün bir çorba bir de peynirli bir atıştırmalık kraker tarifi vereceğim..
Vichyssoise (Vişisuaz diye okunur) aslında yazın da içilebilen soğuk bir çorbadır ama tercihinize göre sıcak da servis edilebilir. Ben bu soğuk havalar için soğuk çorbanın pek uygun kaçmayacağını düşünürekten sıcak olarak servis ettim. İşte size tarifi :
VICHYSSOISE: (PIRASA VE PATATES ÇORBASI)
Malzemeler:
- 3 bardak soyulmuş ve ince doğranmış patates
- 3 bardak ince doğranmış pırasa
- 1 bardak ince doğranmış pırasa
- 1.5 litre tavuk suyu
- 1/2 bardak krema
- Tuz , Karabiber
Yapılışı:
- Daha sonra üzerine tavuk suyunu ilave ediyoruz. Açıkçası ben ayrıca bir tencerede tavuk kanat haşladım. Sadece çorbayla doymayacağıma kanaat getirip tavuk kanatları da bir şekilde değerlendiririm diye ümit ettim :)
- Tavukları haşlarken, suyun içerisine pırasa, kereviz, soğan, sarmısak ve karabiber de koydum ki tavuk suyunun yanında başka lezzetler de olsun diye :)
- Sonra sotelediğimiz sebzelerin üstüne suyumuzu ilave edip bütün sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Sebzeler iyice yumuşadıktan sonra çorbayı blendırdan geçiriyoruz ve süzerek ayrı bir tencereye alıyoruz.
- Biraz ılınmış olan çorbanın içerisine kremayı da ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
- Çorbaya krema ilave ettikten sonra kesinlikle çorbayı kaynatmayın yoksa krema pütür pütür bir hale gelir ve bu bizim kesinlikle istemediğimiz bir şey.
- Ben haşladığım tavukları da değerlendirebilmek için onları tavada biraz kızarttım. Dışı nar gibi içi de yumuşacık oldu. Yanında da yine tereyağı ile kızartılmış ekmek kullandım.. Hem hafif hem de lezzetli bir akşam yemeği isteyenlere..
Pratik, doyurucu ve az kalorili bir yemek...
Galettes Au Fromage (Peynirli Galeta)
Çayın yanına lezzetli bir atıştırma tarifi :)
- 2 bardak rendelenmiş kaşar peynir
- 3 kaşık yumuşamış tereyağı
- 2 bardak un
- Tuz
- Karabiber
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı su
Yapılışı:
- Daha sonra peyniri ekleyin. Bir miktar peyniri sonrası için ayırın.
- Erimiş olan tereyağı ile unu harmanlayarak hamur haline getirin. İlk başta bu işlem size çok zor gelecek çünkü tereyağı eridikçe hamur iyice yapış yapış olacak. Bu nedenle eldiven takmanızı tavsiye ederim.
- Ben yıldız şeklinde ufak bir kalıp buldum ve dekoratif olması açısından krakerlerime bu şekli vermeye karar verdim.
- Kalıp yardımı ile kesitğiniz parçaları tek tek fırın tepsinize yerleştirin.
- Daha sonra arta kalan kaşar peynirinizi yıldız şeklindeki krakerlerinizin üzerine serpin.
- Önceden 160 derecede ısıttığınız fırında 10-12 dk. arasında pişirin.
- Üzerleri hafiften kızarmaya başladıktan sonra 1-2 dk. daha bekleyip fırından çıkarın.
- Soğumaya bırakın.
- Çayınızın yanında servis yapın.. :))
Bon apetit!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder